eur:
394.37
usd:
371.08
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pexels.com

Pusztító erejű tájfun fenyegeti Hongkongot – videó

A hongkongi hatóságok hétfőn a Talim tájfun közeledése miatt részben felfüggesztették a tömegközlekedést, az iskolákban pedig törölték a tanítást.

A városban huszonkilenc ideiglenes menedékhelyet szerveztek. A lakosokat arra kérték, hogy ne hagyják el feleslegesen otthonaikat.

A meteorológiai hivatal szerint a tájfun 260 kilométerre van a várostól. Egyes területeken a széllökések sebessége eléri az óránkénti 133 kilométert.

A városban törölték a tömegrendezvényeket.

A Talim, amely idén a negyedik trópusi vihar a Csendes-óceán térségében, július 15-én alakult ki a Dél-kínai-tengeren. Július 16-án este tájfunná alakult, és tovább erősödik. Északra tart Kuangtung és Hajnan tartományok felé.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 17. 08:58
×
×
×
×