eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök összecsapnak tiltakozókkal Párizs központjában 2023. július 1-jén. A francia nagyvárosokban 45 ezer rendőrt mozgósítottak, miután Nanterre-ben június 27-én egy közúti ellenőrzést végző francia rendőr intézkedés közben lelőtt egy 17 éves fiút. Ezt követően zavargások törtek ki több városban is, a tiltakozók épületeket és járműveket gyújtottak fel vagy rongáltak meg. A fiatal életét kioltó rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Munkáját végző tűzoltó vesztette életét a franciaországi erőszakhullámban

Az egyre agresszívabbá váló tüntetések újabb áldozatot követeltek.

Legutóbb egy 24 éves tűzoltó vesztette életét. Párizs Saint Denis kerületében próbálta eloltani azt a tüzet, amit a zavargások résztvevői gyújtottak. Szolgálat teljesítés közben érte a halál.

A tüntetők Franciaország több városában ugyancsak gyújtogatnak. Marseille-ben és Metz-ben például lángba borították a városi könyvtárat.

Nem sokkal a zavargások kezdete után, június 30-án halt meg az első áldozat. A 19 éves férfi éppen a Rouen közelében lévő Lild áruházba akart betörni, amikor lezuhant a tetőről. Bár a mentők kórházba vitték, az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×