eur:
396.42
usd:
368.93
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Jevgenyij Prigozsin. Forrás:Twitter/NEXTA
Nyitókép: Forrás:Twitter/NEXTA

Egy fehérorosz reptéren látták Jevgenyij Prigozsin magángépét

A kisgép a Minszktől délre található egyik katonai reptéren szállt le.

A független hírszerzési jelentéseket feldolgozó egyik internetes portál szerint valószínűleg a Wagner csoport vezetőjének gépe érkezhetett a fehérorosz légibázisra. Az OSINTdefender arról számolt be a Twitteren, hogy a RA-02795 lajstromszámú magánrepülőgép a Macsuliscsi légitámaszponton landolt. A gép nem sokkal korábban egy Voronyezshez közeli orosz katonai repülőtérről indult. Ezt más internetes források is megerősítették.

Mivel úgy tudni, hogy ez az Embraer Legacy 600-as Jevgenyij Prigozsin tulajdona, a portál valószínűnek tarja, hogy a repülő a Wagner zsoldoscsapat vezérével érkezhetett Fehéroroszországba.

A hétvégi sikertelen puccskísérlet után az a hír járta, hogy Prigozsin Fehéroroszországba megy. Később, az interneten megjelent információk szerint többen is látták őt egy minszki luxusszállodában.

A zsoldosvezér egy üzenetben közölte, hogy a lázadás célja nem az államhatalom megdöntése volt, hanem csak az, hogy Putyin elnök menessze végre Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimovot, a vezérkar főnökét, mert mindkettőjüket súlyos felelősség terheli az ukrajnai hadjárat sikertelenségéért.

Bár a zsoldosoknak állítólag büntetlenséget ígértek, Vlagyimir Putyin orosz elnök éjszakai televíziós beszédében azt mondta, mindenképpen felelősségre vonják a puccskísérlet szervezőit. Arról is beszélt, hogy számára a történtek a hazaárulással egyenértékűek és azt soha nem fogja megbocsátani senkinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 19. 20:37
×
×
×
×