eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
CV90 svéd lövészpáncélos. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Svéd lövészpáncélosok tartanak Ukrajnába - videó

A Twitteren megjelent videó tanúsága szerint útban van Ukrajna felé a Svédország által megígért harcjárművek első csoportja.

A portfolio.hu szúrta ki a Twitteren azt a videót, amely egy németországi vasútállomáson készült. A felvételen svéd gyártású CV90-es gyalogsági harcjárművek láthatók, vasúti szállítás közben.

Svédország még idén januárban jelentette be, hogy 50 darab CV90 (Stridsfordon 90) lövészpáncélost és 8 darab Archer önjáró löveget szállít Ukrajna számára. Korábban nem volt információ arról, hogy mikorra kaphatják meg az ukrán fegyveres erők ezeket a gyalogsági harcjárműveket.

A videó azt jelzi, hogy már úton vannak a CV90-ek Ukrajna felé. A portál emlékeztet rá, hogy a most érkező svéd lánctalpasokon kívül az Egyesült Államok kétszáz Bradley lövészpáncélost, míg Németország 40 darab Marder I-es gyalogsági harcjárművet adott át Ukrajnának, hogy orvosolja Kijev hiányosságait a modern páncélozott szállító és gyalogsági harcjárművek terén.

A svéd fejlesztésű harcjárművet eddig hét ország rendszeresítette, további kettő (Szlovákia és Csehország) pedig már döntést hozott a beszerzéséről.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×