eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
CV90 svéd lövészpáncélos. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Svéd lövészpáncélosok tartanak Ukrajnába - videó

A Twitteren megjelent videó tanúsága szerint útban van Ukrajna felé a Svédország által megígért harcjárművek első csoportja.

A portfolio.hu szúrta ki a Twitteren azt a videót, amely egy németországi vasútállomáson készült. A felvételen svéd gyártású CV90-es gyalogsági harcjárművek láthatók, vasúti szállítás közben.

Svédország még idén januárban jelentette be, hogy 50 darab CV90 (Stridsfordon 90) lövészpáncélost és 8 darab Archer önjáró löveget szállít Ukrajna számára. Korábban nem volt információ arról, hogy mikorra kaphatják meg az ukrán fegyveres erők ezeket a gyalogsági harcjárműveket.

A videó azt jelzi, hogy már úton vannak a CV90-ek Ukrajna felé. A portál emlékeztet rá, hogy a most érkező svéd lánctalpasokon kívül az Egyesült Államok kétszáz Bradley lövészpáncélost, míg Németország 40 darab Marder I-es gyalogsági harcjárművet adott át Ukrajnának, hogy orvosolja Kijev hiányosságait a modern páncélozott szállító és gyalogsági harcjárművek terén.

A svéd fejlesztésű harcjárművet eddig hét ország rendszeresítette, további kettő (Szlovákia és Csehország) pedig már döntést hozott a beszerzéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×