eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin
Orosz újoncok vonatra szállni készülnek az Oroszország által annektált Krím félszigeten fekvő Szevasztopol vasútállomásán 2022. november 9-én. Az Ukrajna elleni háború miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, ez november elejéig az önkéntesekkel együtt 318 ezer embert érintett, közülük eddig 49 ezret vezényeltek harci övezetbe.
Nyitókép: MTI/EPA

Négyszázezer önkéntest vár az orosz hadsereg

Új toborzó kampányba kezdenek, hogy feltöltsék az Ukrajnában megtépázott alakulatokat.

A brit Védelmi Minisztérium legújabb jelentésében arról számol be, hogy orosz sajtóértesülések szerint a fegyveres erők nagyszabású toborzó kampányt terveznek. A cél az, hogy önkéntesekkel töltsék fel a haderőt, mivel a korábbi mozgósítások feszültségeket okoztak az orosz társadalomban.

Ugyanakkor brit információk szerint a helyi hatóságok valószínűleg már nem lesznek ennyire "finomkodóak", és kényszersorozásokba kezdenek, amennyiben úgy látják, hogy nincs elég önként jelentkező a hadseregbe. Nyilván a moszkvai hatóságok is azért akarnak inkább önkénteseket toborozni, mert a korábbi mozgósítások miatt sokan elmenekültek Oroszországból.

A londoni védelmi minisztérium ugyanakkor megjegyzi: nem valószínű, hogy a kampánnyal sikerülne négyszázezer önként jelentkezőt találni. Ráadásul az ukrajnai veszteségek pótlásához nem is elég csak az alakulatok létszámának feltöltése. Oroszországnak sokkal több lőszerre és egyéb katonai felszerelésre van szüksége, mint amennyi jelenleg rendelkezésre áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×