eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én. A magyar kormányfő Kiriákosz Micotákisz görög, Andrej Plenkovic horvát, Robert Golob szlovén miniszterelnök, Karl Nehammer osztrák kancellár, valamint Rumen Radev bolgár és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő társaságában külön találkozón tárgyalt az ukrán elnökkel a kétnapos EU-csúcs helyszínén 2023. február 9-én.
Nyitókép: Fischer Zoltán

Orbán Viktor elmegy Kijevbe, "amikor szükséges"

Amikor időszerű Orbán Viktor elmegy Kijevbe tárgyalni. Azt nem tudni, hogy mikor lesz ez időszerű.

Ahogy arról is az Infostarton is beszámoltunk Orbán Viktor miniszterelnök a bolgár, ciprusi, görög, horvát, osztrák és szlovén vezető társaságában találkozott Volodimir Zelenszkijjel, akivel — a Facebook oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint - kezet is fogott.

A hírek szerint az ukrán elnök meghívta a magyar kormányfőt Kijevbe.

A Népszava szerint a nyolc vezető harmincperces eszmecseréjének fő témája a fegyverszállítás volt: Zelenszkij azzal kezdte, hogy felsorolta, Ukrajnának milyen fegyverekre van szüksége.

Az osztrák kancellár és a magyar miniszterelnök azonnal közölte, hogy a kérést lehetetlen teljesíteniük.

Ausztria semleges ország, Magyarország pedig kezdettől fogva ahhoz tartja magát, hogy nem küld fegyvereket a háború sújtotta országba.

Ezek után a Blikk arról érdeklődött, hogy Orbán Viktor valóban elmegy-e az ukrán fővárosba a meghívás után. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta nekik: "amikor szükséges és időszerű lesz, a miniszterelnök ellátogat Kijevbe".

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×