eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A 16 éves M. Norbert, akit Abásfalva határában támadott meg egy medve. Forrás: szekelyhon.ro
Nyitókép: Forrás: szekelyhon.ro

A medve tényleg nem játék!

Székelyföldön a 16 éves M. Norbert majdnem az életével fizetett, amikor medvével találkozott

A lábán és a lapockáján sérült meg komolyabban az a 16 éves fiatal, akit vasárnap kora délután támadott meg egy vélhetően bocsos anyamedve Abásfalva határában. Az áldozat, aki végül a helyszínen lévő juhászkutyáknak és embertársainak köszönhetően menekült meg, a székelyudvarhelyi kórházban lábadozik - írja a szekelyhon.ro.

A fiú a falu határában kecskéit legeltető ismerősét látogatta meg. Amikor egy kicsit eltávolodott, a közeli patak partját borító bokrokból egy medve rontott rá, és bár a fiú megpróbált elmenekülni az állat elkapta a lábánál. Csak azért nem tudta elvonszolni, mert az áldozatnak sikerült megkapaszkodnia egy faágban.

Ekkor a medve a nyakát próbálta megharapni,

de csak M. Norbert kabátjának kapucniját tudta letépni. Ezután az áldozata hátát kezdte marcangolni. Időközben a pásztor a medvére uszította a kutyáit és a többi ember is megindult a vadállat felé. Így sikerült elriasztaniuk és a fiú megmenekült.

Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy nem tudott lábra állni.

A székelyudvarhelyi kórházba vitték, most is ott lábadozik. A hátában 6-7 centiméter mély harapásnyomok vannak, de az ugyancsak súlyosan sérült lábát már újból tudja használni. Az orvosai szerint hamarosan haza is térhet.

A helyi vadászegyesület elnöke azt nyilatkozta, hogy megpróbálják az embereket veszélyeztető medvét elkergetni a környékről, de ha ez nem sikerülne, akkor kénytelenek lesznek kilőni az állatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×