eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Twitter/Anton Gerashchenko

Ismét rakétacsapás érte Kijevet - videó

Más városokat is lőttek az oroszok. Az ukrán hatóságok közölték, az ország több részén légiriadó van érvényben.

Robbanásokat hallottak a fővárosban, Kijevben, az északkeleti Harkivban és a délkeleti Zaporizzsjában. A hatóságok felszólították az embereket, hogy menjenek óvóhelyekre. Áramkimaradásokról is érkeztek jelentések.

A CNN azt írta, hogy ukrán főváros egyes részein elment az áram és a víz is a támadások után. Harkivban és Zaporizzsjában is a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményekre támadtak orosz rakéták helyi ukrán tisztségviselők szerint.

Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki iroda helyettes vezetője közölte, hogy tömeges orosz támadás indult hétfő reggel Ukrajna több régiójának energetikai létesítményei ellen.

"A rakéták egy részét a légvédelem lelőtte, mások célba találtak" - tette hozzá.

Andrij Nebitov, a Kijev környéki rendőrség vezető tisztje a Telegram-csatornáján tett közzé felvételt két, a főváros felé tartó rakéta lelövéséről. Helyiek videót töltöttek fel arról, hogy a kijevi légiriadó idején sokan a metróállomásokra menekültek.

Andrij Jermak, az ukrán államfő kabinetfőnöke Telegram-csatornáján közölte: "Mi kitartunk. Ezért a gyalázatért oroszok egész generációja fog drágán megfizetni".

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×