eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán kormány, valamint svájci, román és észak-macedón parlamenti küldöttségek tagjaival tanácskozik Kijevben 2022. április 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Izjum felszabadult, Zelenszkij elnök azonnal odautazott

Rövid beszédet is intézett az ott lévőkhöz, közben tudósítások szerint robbanás történt a közelben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán ellátogatott az orosz megszállás alól felszabadított Harkiv megyei Izjum városba - jelentették ukrán hírportálok.

"Korábban, amikor felnéztünk, mindig a kék eget kerestük. Ma, amikor felnézünk, egyetlen dolgot keresünk: Ukrajna zászlaját.

A mi kék-sárgánk már a felszabadított Izjumban lobog.

És így lesz ez minden ukrán városban és faluban. Csak egy irányba haladunk: előre és a győzelem felé" - hangoztatta Zelenszkij az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint.

Helyi beszámolók szerint robbanás hallatszott a beszéd alatt.

Az ünnepélyes zászlófelvonás kezdetén a megjelentek egyperces csenddel tisztelegtek az elesett ukrán katonák emléke előtt - írta az UNIAN hírügynökség. Az eseményen jelen voltak azoknak az ukrán fegyveres és biztonsági erőknek a képviselői, amelyek részt vettek a város felszabadításában.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×