INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

ukrajna

oroszország

egyesült királyság

haderő

Orosz katonai jármű a délkelet-ukrajnai Mariupol kikötőjében, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság területén 2022. április 29-én.

Szárazföldi erői harmadát elvesztette Oroszország

Infostart

A brit védelmi minisztérium elemzése szerint.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország „valószínűleg szárazföldi erőinek egyharmadát” veszíthette el a háború kezdete óta. Hozzáteszik, hogy a Donbaszban végrehajtott orosz offenzíva „veszített lendületéből” – írja a Telex.

A minisztérium szerint Oroszországnak „nem sikerült jelentős területi nyereségeket elérnie”. A britek hírszerzése úgy látja, hogy az oroszokat egyre jobban korlátozza a gyenge harci morál, az alulteljesítő hatékonyság és a „leromlott képességek”.

Megállapítják, hogy „Oroszország nem valószínű, hogy drámai módon felgyorsítaná előrehaladási ütemét a következő 30 napban”.

A brit védelmi tárca által ismertetett hírszerzési helyzetértékelés szerint csaknem bizonyos, hogy a kitűzött célokhoz képest elszenvedett hadszíntéri késedelmeket kritikus fontosságú hadműveleti elemek, köztük hídépítő berendezések, hírszerzési kapacitások, felderítő drónok elvesztése is súlyosbítja – írja az MTI.

Az orosz hadsereg a konfliktus eddigi szakaszában folyamatosan szűkében volt a hídépítő berendezéseknek, és ez lassítja a hadműveleteket, illetve szűkíti az orosz alakulatok támadó műveleteinek mozgásterét – áll a brit katonai hírszerzés jelentésében.

Nyitókép: MTI/AP
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018