eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Forrás: Twitter

Agyonlőttek egy amerikai dokumentumfilmest Iprinyben

Brent Renaud társát megsebesítették, kórházi ellátása közben egy videóban elmondta, mi történt velük.

Irpinyben orosz katonák megöltek egy amerikai újságírót, egy másik újságíró pedig megsebesült – közölte Andrij Nebitov, a Kijev környéki rendőrség vezető tisztje az Interfax ukrán hírügynökséggel a 444.hu beszámolója szerint.

A rendőrségi vezető egy szerkesztői újságírói igazolványt és útlevelet is közzétett, eszerint az 51 éves amerikai videós újságíró, Brent Renaud volt az áldozat.

Renaud valóban dolgozott a New York Times-nak is, de Ukrajnában nem a Times tudósítójaként dolgozott – írja a portál.

Ezen a felvételen Renaud társa meséli el azokat a pillanatokat, amikor váratlanul tüzet nyitottak rájuk:

Mint mondja, a menekülteket akarták filmezni Iprinyben, egy ellenőrző ponton mentek át éppen, amikor váratlanul rájuk lőttek, társát a nyakán találták el, ő is megsérült, mentő vitte be a kórházba

Renaud ismert dokumentumfilmesnek számított Amerikában – írják –, forgatott többek között az iraki és afganisztáni háborúkról, a haiti földrengésről, a zavargásokról Egyiptomban és Líbiában, a Moszulért folytatott harcokról és a mexikói kartellekről is.

„Mától kezdve megtiltjuk az újságíróknak, hogy belépjenek Irpinybe. Az ő életüket, és a várost védők életét is meg akarjuk menteni” – közölte Olekszandr Markushin polgármester a Telegramon az amerikai újságíró halála után. A BBC-re hivatkozva arról is ír a Telex, hogy arra is felszólította a riportereket és az ukrán civileket, hogy ne tegyenek közzé a neten információkat a katonákról, felszereléseikről vagy bármiről, ami a tartózkodási helyükre utalhat.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×