eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
US pentagon building aerial view at sunset
Nyitókép: icholakov/Getty Images

Így próbálja elejét venni egy esetleges atomháborúnak az USA és Oroszország

Egy új forródrót nyílt meg az amerikai és az orosz védelmi minisztérium között azért, hogy semmiképp se törjön ki atomháború a felek közt.

Az amerikai védelmi minisztérium tisztviselői a napokban panaszkodtak arra, hogy az oroszok a háború kezdete óta nem veszik fel a telefont, és ebből még atomháború is lehet – különösen azután, hogy Vlagyimir Putyin az előző hétvégén nukleáris harckészültséget jelentett be – írja az Index.

„A nukleáris fegyverek a legtöbb esetben elrettentésre szolgálnak, de előfordulhat olyan helyzet is egy konfliktusban, amikor egy olyan logikai láncolat csapdájába esik valaki, amely igazolhatóvá teszi ezeknek a bevetését.

Ez az, ami igazán rémisztő”

– fogalmazott erről beszélve az amerikai védelmi minisztérium egyik korábbi tisztviselője.

A Reuters úgy értesült, hogy csütörtökön már üzembe helyezett egy forródrótot a két védelmi minisztérium azért, hogy elkerüljék a katasztrófát és a katonai konfliktus kiszélesedését. A forródrótot az Egyesült Államok európai parancsnoksága (EUCOM) fogja üzemeltetni, és Tod Wolters tábornok, az európai erők parancsnoka felel majd érte.

„Már teszteltük is a vonalat, (az oroszok) felvették a telefont” – mondta ezzel kapcsolatban nemrég a védelmi minisztérium egyik tisztviselője a londoni székhelyű hírügynökségnek.

A Pentagon továbbá azt is közölte, hogy az oroszokkal együtt

kijelöltek egy olyan demarkációs területet is, amelyre egyik fél hadereje sem fog behatolni, azért, hogy még véletlenül se kerüljön sor katonai incidensre a felek közt.

A háborúval összefüggésben az amerikai védelmi minisztérium korábban azt is bejelentette, hogy a helyzetre való tekintettel elhalasztják a Minuteman III nevű interkontinentális ballisztikus rakétájuk tesztjét.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×