eur:
394.38
usd:
370.41
bux:
65278.41
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Elnéptelenedett utca Kijev központjában a városban zajló harcok miatt elrendelt kijárási tilalom idején, 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Vitalij Klicsko a kijevieknek: eljött az idő, készüljetek!

Az ukrán főváros polgármestere figyelmeztette a lakosságot, hogy az orosz erők be fognak vonulna Kijevbe.

Az ellenség egyre közelebb és közelebb tömöríti erőit – idézi a 24.hu Vitalij Klicskót.

Már a város külterületén is fegyveres harcok dúlnak. Most azonban 65 kilométer hosszú, páncélozott orosz konvoj közeledik a város északi része felől.

Felkészülünk és meg fogjuk védeni Kijevet! Felszólítok minden kijevit, hogy ne veszítsék el a bátorságukat! – üzente Klicsko. Korábban úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a szükség úgy hozza, ő is fegyvert fog hazája védelmében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

Itt a magyar benzinárak valósága: senkinek nincs igaza

A héten tárgyal a kormány egy esetleges üzemanyagárstop bevezetéséről, miután az elmúlt hónapokban az egekbe szökött a benzinár Magyarországon. A döntés alapját a KSH új, heti szinten megjelenő statisztikája fogja képezni, amelynek az első közlése már meg is történt a múlt héten. Felmerül azonban a kérdés: jó lehet ez az adatforrás a megfelelő kormányzati következtetés levonására? Milyen hibái vannak az árfigyelő rendszernek? Mi a helyzet az adókkal? Egyáltalán, tényleg drága a benzin Magyarországon, indokolt az árstop?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×