eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
XIANGYANG, CHINA - FEBRUARY 12: A nurse takes care of newborn babies at a hospital on February 12, 2021 in Xiangyang, Hubei Province of China. (Photo by Gong Bo/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Gong Bo/VCG via Getty Images

Határozott pártdirektíva Kínában: sokasodjatok!

Nem jó párttag az, aki nem házasodik, nincs gyereke, de még az se, aki megáll egy vagy két gyereknél.

„Egyetlen párttag sem hozhat fel semmilyen mentséget, sem objektív, sem személyes jellegűt arra, ha nem házasodik meg, vagy nincsenek gyerekei. Ugyanígy nincs mentség arra sem, ha csak két gyereke van” – szól az egyértelmű utasítás, ami hetekkel ezelőtt jelent meg egy kínai pártlapban, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot. A kínai internetezők annyira felháborodtak, hogy már el is távolították az eredeti cikket – írja a The Guardian alapján a 444.hu.

A Kínai Kommunista Párt 95 millió tagjában próbálta felébreszteni a népszaporulat iránti felelősséget, mondván, mindenkinek igazodnia kell a háromgyerek-politikához.

Kínában 2016-ig törvény tiltotta, hogy valakinek egynél több gyereke legyen – emlékeztetnek –, az aggasztó demográfiai trendek miatt azonban kénytelenek voltak változtatni ezen. Mostanra a népesség közel ötöde 60 év feletti.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×