eur:
396.55
usd:
369.85
bux:
70470.64
2024. június 25. kedd Vilmos
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartja kezében egy védőruhát viselő egészségügyi dolgozó egy iszlámábádi oltóközpontban 2021. február 3-án. Pakisztánban előző nap megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az egészségügyi dolgozókat, az idős embereket, majd a katonákat és a rendőröket oltják be. Február 1-jén 500 ezer kínai vakcina érkezett az országba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szohail Sahzad

Bahreinben élesben próbálják ki az oltások keverését

A leginkább legveszélyeztetettek két Sinopharm-oltás után Pfizert is kérhetnek.

Bahreinben egy hónapja tombol a koronavírus-járvány újabb hulláma, az ezer alatti napi esetszám háromezer fölé is emelkedett, és a halottak száma is megsokszorozódott, egymillió emberre vetítve rosszabb az adat, mint Indiában. Most úgy döntöttek, a leginkább veszélyeztetett csoportoknak felajánlják a harmadik oltás lehetőségét, megerősítésként – írja a hvg.hu a The Wall Street Journal alapján.

Waleed Khalifa al Manea egészségügyi államtitkár elmondta, hogy az 50 év feletti, elhízott vagy krónikus betegségben szenvedő embereket ösztönzik arra, hogy a két Sinopharm-oltás után hat hónappal a Pfizer-BioNTech vakcinájával újabb oltást kérjenek. Az érintett csoportokba nem tartozó az oltási applikációban a kínai vakcinából is foglalhatnak megerősítő adagot.

Az államtitkár szerint ezzel együtt a Sinopharm oltása nagy fokú védelmet nyújt. A beoltottak több mint 60 százaléka a kínai vakcinát kapta.

A mostani járványhullámban 90 százalékban azok kerültek kórházba, akik nem kaptak oltást.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×