eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolja az amerikai törvényhozás washingtoni épületét, a Capitoliumot 2021. január 6-án, amikor a kongresszus két háza összeült, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét.
Nyitókép: MTI/FR159526 AP/Jose Luis Magana

Négyen haltak meg a washingtoni zavargásokban

A rendőrök közül 14 sérültek meg.

Szerdán tüntetők nyomultak be a washingtoni Capitoliumba, Donald Trump távozó elnököt támogatva. A tiltakozókat négy óra után tudták kiszorítani az épületből.

Az már korábban kiderült, hogy egy nőt az erőszakos behatolás közben mellbe lőttek, és később életét vesztette. Az ügyben vizsgálat indult.

A rendőrség később bejelentette azt is, hogy további egy nő és két férfi is belehalt sérüléseibe. A haláluk okát még vizsgálják.

Legkevesebb 14 rendőr sérült meg, többeket kórházba szállítottak. Egyikük súlyos sérüléseket szenvedett, miután a tömeg bántalmazta.

A város polgármestere, Muriel Bowser 15 napra veszélyhelyzetet hirdetett.

Ötvenkét embert vettek őrizetbe az eseményekkel kapcsolatban, harmincat pedig az elrendelt, este 6 órai kijárási tilalom megsértése miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×