eur:
394.34
usd:
370.17
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Tömeghalál egy New Jersey-i idősotthonban

Egy névtelen bejelentést követően 17 holttestet találtak az állam egyik legnagyobb idősotthonában.

Névtelen bejelentést kapott a rendőrség Andoverben, egy New Yersey állambeli kisvárosban arról, hogy a helyi idősotthon mellett egy fészerben valaki holtettestet tárol - írta a New York Times cikke nyomán a 24.hu. A bejelentésben említett testet ugyan már nem találták meg a hatóságok, ám rábukkantak 17 másik, egymásra halmazott halottra az otthon kis, legfeljebb 4 elhunytra méretezett halottaskamrájában.

A rendőrség szerint a 17 halott csak egy része volt annak a 68 közelmúltbeli halálesetnek, amelyek az egyébként 700 ágyas Andover Subacute and Rehabilitation Center nevű intézményhez kötődnek. A halottak közt két nővér is volt, és 26 elhunyt tesztje pozitív lett a koronavírusra. A többieknél a halál oka egyelőre ismeretlen.

Az otthonban maradó emberek közül 76-nak lett pozitív a tesztje, és 41 ott dolgozó szintén beteg lett. Az otthon tulajdonosa Chaim Scheinbaum elérhetetlen, az alkalmazottaknak pedig megtiltották a nyilatkozatokat. A hatóságok szerint mostanra az otthon a koronavírusos betegeket külön szárnyakban, vagy emeleteken próbálja elkülöníteni.

A New York környéki idősotthonokban futótűzként terjed a fertőzés, és már eddig is több ezer benntlakó idős ember halálát okozta a jellemzően munkaerő és védőeszköz hiánnyal küzdő létesítményekben. A lap szerint a legtöbb, New Yersey állambeli idősotthonból legkevesebb egy koronavírus fertőzést jelentettek már, szerdára pedig összesen 6815 megbetegedést regisztráltak az állam hosszú távú ellátást nyújtó létesítesítményeiben. Az államban elhunyt 351 fertőzöttből 45 embert idősotthonban ért a vég. Az állam egészségügyi vezetése a napokban küldött több szállítmány védőfelszerelést a helyi idősotthonokba, az egyik demokrata képviselő pedig a Nemzeti Gárdától kért orvosokat a járvány megfékezése érdekében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×