eur:
389.7
usd:
361.93
bux:
68560.21
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Videófelvételről készült kép a Victoria ausztrál szövetségi állambeli East Grippsland közelében tomboló erdőtűzről 2019. december 31-én. Ausztrália keleti részében október közepe óta pusztítanak bozót- és erdőtüzek.
Nyitókép: -

Egy videó az ausztrál pokolból, amilyet Hollywood sem tud

Ausztrál tűzoltók készítették.

Miközben a világ boldogabbik fele ünnepel, bulizik, tüzijátékozik, ausztrálok tízezreinek keserítették meg az év végét a bozóttüzek: Új-Dél-Wales partvidékén nem működnek a mobiltelefonok, az internet, sok helyen nincs villany, számos utat, autópályát le kellett zárni. A távközlés és az áramszolgáltatás azért szakadt meg több helyen, mert a tüzek miatt megrongálódtak távvezetékek és átjátszó tornyok.

Victoria állam Maracoota városában legalább négyezren rekedtek tengerparti strandokon éjszakára, mert a közelben tomboló lángok a várost fenyegetik és az odavezető összes út járhatatlanná vált a tüzek miatt. A Sydneyből délre vezető autópályának 350 kilométer hosszú szakaszát le kellett zárniuk a hatóságoknak.

Ausztrál tűzoltók testközelből készítettek felvételt a pokoli viszonyokról.

A tervek szerint szerdán a hadsereg segítségével, helikopterekkel és kétéltű járművekkel élelmet és vizet visznek a lángoktól elzárt településekre, illetve kihozzák onnan azokat, akik menekülni akarnak.

Sydney nyugati felében 46 Celsius-fokot mértek. A meteorológusok előrejelzése szerint valamelyest enyhülhet a rekkenő hőség csütörtökön és pénteken, ám hétvégére visszatér a 40 fok feletti kánikula.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×