INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

franciaország

vegyi üzem

tűz

Videók: vegyi üzem lángol Franciaországban

Infostart / MTI

Kigyulladt egy veszélyes kategóriába sorolt vegyi üzem csütörtökre virradóra az északnyugat-franciaországi Rouenban, a francia hatóságok arra kérték a környékbeli települések lakóit, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A helyszínt 500 méteres körzetben kiürítették - közölte a Normandia régiót vezető Pierre-André Durand.

A tisztségviselő úgy tudja, senki nem sérült meg. A helyi iskolákat és óvodákat bezárták. A létesítménynél mintegy kétszáz tűzoltó küzd a lángokkal. A tűz pontos okát egyelőre nem tudni. A tűzoltóság egyik illetékese elmondta, hogy a lángok terjedését még nem sikerült megfékezni, és további erősítést várnak a helyszínre.

Christophe Castaner belügyminiszter az RTL francia rádióadónak úgy nyilatkozott: nincs ok azt feltételezni, hogy a környék felett terjengő füst egészségügyi kockázatokkal jár. Castaner szerint

pánikra semmi ok, de nem árt az óvatosság.

A Lubrizol amerikai vegyianyaggyártó vállalat roueni üzemében például kenőolajokhoz gyártanak adalékanyagokat. A létesítmény 1954 óta működik. 2013 januárjában bűzös gázok szivárogtak a gyárból, a szagot Párizs környékén és Anglia déli részén is érezni lehetett. 2015-ben pedig egy működési probléma miatt kétezer liter kőolaj folyt az esőelvezető rendszerbe.

Rouen a Szajna partján fekszik, Párizs és Le Havre között.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018