eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Rendőrök érkeznek a strasbourgi lövöldözés áldozatainak rögtönzött belvárosi emlékhelyéhez 2018. december 13-án. Két nappal korábban Chérif Chekatt, egy iszlamista hátterű férfi a strasbourgi karácsonyi vásáron tüzet nyitott a járókelőkre, majd elmenekült a helyszínről. A támadásban hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan kritikus állapotban vannak.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Emelkedett a strasbourgi támadás áldozatainak száma

Meghalt a strasbourgi lövöldözés egy sebesült áldozata a kórházban, ezzel háromra emelkedett a város karácsonyi vására közelében történt kedd esti támadás halottjainak a száma - közölték a francia hatóságok.

A merényletnek 13 sebesültje van, akik közül ötnek az állapota súlyos, egyikőjük az agyhalál állapotában van - áll párizsi államügyészség csütörtökön kiadott közleményében.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő kézifegyverével kezdett lövöldözni a Strasbourg központjában zajló karácsonyi vásár közelében. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított a merénylet elkövetésekor azt kiáltotta, hogy Allahu akbar (Allah a leghatalmasabb). A tettes a dpa német hírügynökség információi szerint egy észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár.

A szökésben lévő Chekattot a francia rendőrség nagy erőkkel keresi, megerősítették emiatt a német-francia határ térségének ellenőrzését is.

Benjamin Griveaux kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, a francia kormány a merénylet miatt arra kéri a sárgamellényes tiltakozókat, legyenek tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben a biztonsági erők fokozott igénybevételnek voltak kitéve - amit csak tetéznek a Strasbourgban történtek -, és inkább ne vonuljanak utcára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×