INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

strasbourg

lövöldözés

karácsonyi vásár

Francia rendőrök egy strasbourgi karácsonyi vásár közelében, ahol lövöldözés történt 2018. december 11-én. A támadásban ketten meghaltak, tizenegyen megsebesültek. Az elkövető, akit már azonosítottak, szökésben van.

Lövöldözés volt egy strasbourgi karácsonyi vásár közelében

Infostart / MTI

A hivatalos adatok szerint négy ember meghalt, tizenegyen megsebesültek. Életbe léptették a biztonsági protokollt, lezárták az Európai Parlamentet, mozgósították a biztonsági szolgálatokat. A francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot.

A legfrissebb hivatalos bejelentés szerint 4 ember meghalt, 11 megsebesült a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben. Az elkövető, akit egy 29 éves férfiként azonosítottak, szökésben van.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy már azonosították a lövöldözőt. Úgy tudni, hogy az elkövető ismert a francia hatóságok előtt, valamint hogy a rendőrök és a menekülő tettes között lövések dördültek, és a támadót megsebesítették. Az AFP szerint a támadó kedd este a rue Épinalra húzódott vissza.

A francia vádhatóság bejelentette: terrorcselekmény miatt indítottak vizsgálatot.

Emmanuel Macron francia elnök, miután értesült a lövöldözésről, idő előtt távozott az Elysée-palotában zajló egyik találkozóról, közben pedig Strasbourgba küldte a belügyminisztert.

A város kijáratánál, a francia-német határon szigorú ellenőrzés alá vonják a mindkét irányba tartó gépkocsikat.

Mozgósították a biztonsági szolgálatokat

Twitter-bejegyzésében a francia belügyminiszter, Christophe Castaner azt kérte mindenkitől, hogy ne terjesszenek rémhíreket, hanem kövessék a hatóságok tanácsait.

Rendőrségi források megerősítették, hogy Strasbourgban a Kléber tér és egy karácsonyi vásár helyszíne között történt a halálos áldozattal is járó lövöldözés, amelyben többen megsebesültek.

Az Európai Parlament egyik tagja ugyancsak a Twitteren írta, hogy a hatóságok életbe léptették a biztonsági protokollt, és lezárták az Európai Parlament épületét, amelyben jelenleg is tartózkodnak képviselők. Ők egyelőre nem hagyhatják el az épületet.

Nyitókép: MTI/EPA/L'Alsace/Maxppp
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018