eur:
392.9
usd:
366.2
bux:
66843.38
2024. április 26. péntek Ervin
Francia rendőrök egy strasbourgi karácsonyi vásár közelében, ahol lövöldözés történt 2018. december 11-én. A támadásban ketten meghaltak, tizenegyen megsebesültek. Az elkövető, akit már azonosítottak, szökésben van.
Nyitókép: MTI/EPA/L'Alsace/Maxppp

Lövöldözés volt egy strasbourgi karácsonyi vásár közelében

A hivatalos adatok szerint négy ember meghalt, tizenegyen megsebesültek. Életbe léptették a biztonsági protokollt, lezárták az Európai Parlamentet, mozgósították a biztonsági szolgálatokat. A francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot.

A legfrissebb hivatalos bejelentés szerint 4 ember meghalt, 11 megsebesült a franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben. Az elkövető, akit egy 29 éves férfiként azonosítottak, szökésben van.

Az AFP francia hírügynökség rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy már azonosították a lövöldözőt. Úgy tudni, hogy az elkövető ismert a francia hatóságok előtt, valamint hogy a rendőrök és a menekülő tettes között lövések dördültek, és a támadót megsebesítették. Az AFP szerint a támadó kedd este a rue Épinalra húzódott vissza.

A francia vádhatóság bejelentette: terrorcselekmény miatt indítottak vizsgálatot.

Emmanuel Macron francia elnök, miután értesült a lövöldözésről, idő előtt távozott az Elysée-palotában zajló egyik találkozóról, közben pedig Strasbourgba küldte a belügyminisztert.

A város kijáratánál, a francia-német határon szigorú ellenőrzés alá vonják a mindkét irányba tartó gépkocsikat.

Mozgósították a biztonsági szolgálatokat

Twitter-bejegyzésében a francia belügyminiszter, Christophe Castaner azt kérte mindenkitől, hogy ne terjesszenek rémhíreket, hanem kövessék a hatóságok tanácsait.

Rendőrségi források megerősítették, hogy Strasbourgban a Kléber tér és egy karácsonyi vásár helyszíne között történt a halálos áldozattal is járó lövöldözés, amelyben többen megsebesültek.

Az Európai Parlament egyik tagja ugyancsak a Twitteren írta, hogy a hatóságok életbe léptették a biztonsági protokollt, és lezárták az Európai Parlament épületét, amelyben jelenleg is tartózkodnak képviselők. Ők egyelőre nem hagyhatják el az épületet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartotta közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntöttek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mondott Csányi Sándor és Varga Mihály. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósított.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×