eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rendőrök járőröznek Strasbourgban 2018. december 12-én. Előző este a strasbourgi karácsonyi vásáron lövöldözés történt, a támadásban hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan kritikus állapotban vannak. Az elkövető, akit már azonosítottak, szökésben van.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Újabb lépést tett a rendőrség a strasbourgi lövöldözés ügyében

Terhelő bizonyíték híján elengedték az őrizetből a strasbourgi támadó további két hozzátartozóját.

A hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a kedden Strasbourg belvárosában elkövetett támadással összefüggésben. A merénylő, a 29 éves Chérif Chekatt szüleit és két testvérét előző nap szabadon engedték, így már csak egy ember áll őrizet alatt.

Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

A strasbourgi lövöldözésben négyen vesztették életüket és többen megsebesültek. Cherif Chekattot csütörtökön lőtték le a rendőrök, akik a Neudorf negyedében, nem messze attól a helytől bukkantak rá, ahol a keddi támadás után eltűnt a szemük elől.

A férfi, aki a feltételezések szerint franciaország börtöntüntetése idején radikalizáldott, hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben.

Az Iszlám Állam azt állította, hogy Chekatt a dzsihadista szervezet "katonája" volt, a francia hatóságok azonban megkérdőjelezték ezt. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.Vasárnap százak emlékeztek meg a lövöldözés áldozatairól Strasbourgban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×