eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Közzétették a strasbourgi lövöldöző körözési fotóját

A francia rendőrség szerdán közzétette a strasbourgi lövöldözés szökésben lévő elkövetőjének a körözési fotóját és személyleírását.

A fotón egy fiatal férfi látható fekete szemekkel, sűrű szemöldökkel és rövid szakállal.

A francia hatóságok felhívását a dél-németországi rendőrőrsök, a német szövetségi rendőrség, valamint a svájci szövetségi rendőrség is megosztotta a Twitteren. A francia rendvédelmi szervek szemtanúkat keresnek.

Az üzenet szerint a férfi veszélyes, ezért arra kérik az embereket, hogy ne intézkedjenek személyesen elfogásáról, hanem értesítsék hollétéről a rendőrséget. A körözött személy 29 éves, 1,8 méter magas, rövid haja van és esetleg szakállt visel, a homlokán pedig egy heg látható. Testalkata átlagos.

A baden-württembergi rendőrség szerda este közölte, hogy a strasbourgi merényletet követően éjszaka is bevetésen lesz. A svájci szövetségi rendőrség pedig fokozott ellenőrzéseket jelentett be az alpesi ország északi, Franciaországgal és Németországgal közös határán.

Édouard Philippe francia miniszterelnök bejelentette, hogy a napokban 1300 katonával megerősítik a terrorizmus elleni, Sentinelle fedőnevű műveletet,

amelyet a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen 2015 januárjában elkövetett dzsihadista támadás nyomán indítottak.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő a dpa német hírügynökség információi szerint észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított Allah akbart (Allah hatalmas) kiáltott a kedd esti merénylet elkövetésekor egy karácsonyi vásár közelében. A támadónál kézifegyver és kés volt, ezekkel támadt rá az emberekre. A lövöldözésben tizenketten sebesültek meg, közülük hatan válságos állapotban vannak. A francia hatóságok korábban három halottról adtak hírt, a párizsi főügyész pontosította az információkat: ketten haltak meg, egy ember pedig az agyhalál állapotában van.

Az elkövető szökésben van, utána hajtóvadászatot indítottak.

Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezik: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el köztörvényes bűncselekményekért. Feltételezések szerint a merénylő a börtönben radikalizálódott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×