eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Felvágatlan orosz ezerrubeles bankjegyek az orosz Goznak Részvénytársaság moszkvai pénzjegynyomdájában 2019. július 11-én. A vállalat évente mintegy 11 tonnányi különleges minőségű értékpapírt, 7 milliárd bankjegyet, 3,5 milliárd érmét, 40 millió útlevelet és 30–45 millió postai bélyeget állít elő.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Június közepétől fizet osztalékot a részvényeseinek az OPUS

Egy év alatt megduplázta profitját az OPUS GLOBAL Nyrt., így történelmi csúcsot jelentő, 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el a szintén rekord, 686 milliárd forintos árbevétel mellett. A cégcsoport az éves jelentéssel egy időben közzétette első hosszú távú stratégiáját.

Tíz napirendet tárgyalt az OPUS GLOBAL Nyrt. közgyűlése, ezek közül a legfontosabb, hogy a cégcsoport fennállása óta először osztalékot fizet, 6,7 milliárd forint értékben, a tavalyi 11,7 milliárdos eredménye után. Egy részvényre 10,3 forint osztalék jut, a fennmaradó összeg pedig az eredménytartalékba kerül. A beszámolók mellett stratégiai döntéseket is hoztak, két évre szóló konszolidációs időszak mellett szavaztak, a következő akvizíciós időszakot pedig 2027 és 2029 között hirdették meg.

"Négy kiemelt szegmensünk van, ahol Magyarországon emblematikus, piacvezető cégekkel rendelkezünk. Ez az ipari-építőipari szegmensünk, a turisztikai szegmensünk, amelynek a zászlóshajója a Hunguest, energetikai szegmensünk, ami a Titászt, Tigázt foglalja magában, illetve az élelmiszeripari szegmensünk, amely pedig a Kall és a Viresol gabonafeldolgozó cégeket jelenti" – mondta az InfoRádióban Medgyesi Attila.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. csoportirányításért felelős vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy folytatódik az Opus diverzifikációja, amit nemcsak iparági szinten, hanem földrajzi értelemben is értelmeznek, ami azt jelenti, hogy a külföldi célpontokat fogják preferálni.

"Ezt a stratégiai anyagot nem azért tettük közzé, mert valamilyen előre letárgyalt tervünk van, amit 2027-ben fogunk élesíteni. Ez egy sorvezető, ez egy zsinórmérték, egy iránymutatás arról, hogy milyen pályát szeretnénk befutni" – tette hozzá Medgyesi Attila. Kiemelte, hogy a 2026-ig tartó időszakban vállalást tettek arra is, hogy minden évben a konszolidált eredmény minimum 15 százalékát kifizetik osztalékként, továbbá 2026-ig 10 milliárd forint értékben saját részvény-visszavásárlási programot indítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×