eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fotó: Audi Hungária
Nyitókép: Audi Hungária

Új fejezet nyílt a győri Audi életében

Audi Hungaria Ahead Kft. néven megalapította leányvállalatát az Audi Hungaria Zrt., amely a Volkswagen konszern számára nyújtott beszerzési, pénzügyi és informatikai szolgáltatásokat fogja össze.

„Az Audi Hungaria Ahead Kft. megalapításával ma új fejezetet nyitunk az Audi Hungaria sikertörténetében", mondta Dirk Große-Loheide, az AUDI AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja. „A jövőben még több prémium szolgáltatás érkezik a teljes Volkswagen Konszern számára Győrből.

Az új cég száz százalékban az Audi Hungaria leányvállalata, a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódik, működési területe a beszerzési, pénzügyi és IT szolgáltatások, amelyek korábban az Audi Hungariaban a kompetencia alapú szolgáltatások (Shared Competence Center - SCC) közé tartoztak a műszaki fejlesztés és a logisztika mellett.

Az SCC-ben mintegy ezer embert foglalkoztattak,

az új vállalathoz közel 340-en csatlakoztak az Audi Hungariától.

A cég alaptőkéje 10 ezer euró.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke kifejtette: a motor- és a járműgyárban csúcsminőségű termékeket állítanak elő, az új leányvállalattal pedig szintén szeretnének szintet lépni a Volkswagen konszernen belül és kívül is.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Tavaly 1 677 545 motort és 171 134 autót gyártottak a győri üzemben. A múlt év végén 11 957 embert foglalkoztattak.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×