eur:
394.38
usd:
370.26
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Özönlöttek a magyarok Horvátországba 2022-ben

Minden 13. magyar ott aludt átlagosan ötször - papíron.

A megelőző évhez képest csaknem harmadával több magyar utazott 2022-ben Horvátországba, az adatok megközelítik a 2019-es rekordévben regisztrált számokat - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója.

Ivana Herceg tájékoztatása szerint a múlt évben 602 ezer magyar turista 3 millió vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami 2021-hez képest 31 százalékkal több vendéget és 21 százalékkal több vendégéjszakát jelent. Az adatok megközelítik a 2019-es rekordévet mind a vendégek, mind a vendégéjszakák számában, azoktól 7 százalékkal marad csak el mindkét szám.

A magyarok által továbbra is a legkedveltebb régió

a Kvarner-öböl, ahol 850 ezer vendégéjszakát töltöttek el, az Isztriai-félszigeten 605 ezret, Split-Dalmát megyében pedig 538 ezret.

A települések közül Crikvenicán 167 ezer, Viren 166 ezer, Rovinjban pedig 106 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak.

A korábbi évekhez hasonlóan a magyar vendégek a legtöbb vendégéjszakát - azok több mint 50 százalékát - magánszálláson töltötték.

Horvátország idén január 1-től tagja az euróövezetnek és a schengeni övezetnek. A turisták ezzel kapcsolatos tudnivalóiról korábbi cikkünkben írtunk:

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×