eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Unrecognizable old man working on interior of new house or flat.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

Jövőre is maradhat az otthonfelújítási támogatás

Gulyás Gergely azt mondta, kész tervek vannak, de kormánydöntés eddig nem született.

Ha nem is a jelenlegi formájában megy tovább, de január elsejével mégsem vezeti ki a kormány az otthonfelújítási támogatást – írja a vg.hu arra hivatkozva, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy kész tervek vannak, de kormánydöntés még nem született a kérdésben, ám ez hamarosan megtörténik.

"A kormány a jövő évben is biztosítja a jelenlegi családpolitikára fordított forrásokat teljes egészében. Ahogy a döntés megszületik, ismertetni fogom, mennyiben változik a rendszer, amennyiben változik" – mondta a miniszter.

Korábban tartani lehetett attól, hogy mégsem hosszabbítja meg a kormány a december 31-ig hatályban lévő támogatási formát, de legkésőbb a jövő évi költségvetési törvény módosításából ki fog derülni, hogy mi lesz a sorsuk az egyes családpolitikai intézkedéseknek.

A legfeljebb hárommillió forint összegű vissza nem térítendő állami támogatás a lakóhelyül szolgáló ingatlan felújítási, korszerűsítési munkálataira igényelhető. A támogatás 2022. december végéig igényelhető, legkésőbb eddig kell az igényléshez szükséges dokumentumokat postára adni, személyesen leadni valamelyik kormányablakban, de lehetőség van a Magyar Államkincsár által üzemeltetett elektronikus felületen is feltölteni. A hiánypótlást 2023-ban is be lehet már nyújtani.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×