eur:
389.75
usd:
364.33
bux:
68107.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Ez nagyon is a földieper éve lehet

A csillagok állása kedvez a népszerű gyümölcsnek, túlkínálat van Európában, az időjárás is jó volt, olcsóbb hát, mint tavaly.

Nem lesz hiány a Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint idén a szamócából, másik nevén földieperből.

Hazánk ebből a gyümölcsből sokkal többet importál, mint amennyit elad, a behozatal manapság közelít a 4 ezer tonnához évente, jellemzően Spanyolországból - exportunk is van: Szlovákiába, Ausztriába és Ukrajnába is.

A nagybani piacon az importhoz 1690 forintért lehetett hozzájutni kilónként, amíg a magyar meg nem jelent, a párhuzamosság 1103 forintra nyomta le az árát, ez 6 százalékkal még olcsóbb is, mint tavaly.

A hazai szamóca 4000 forintos termelői árral lépett be a 13. héten (április), de a 21. héten már 1280-1480 forint volt már csak egy kiló.

Az ársüllyedés egyik fő oka, hogy a görögországi olcsó szamócának új piac kell a háború miatt, így túlkínálat alakult ki Európában.

Itthon a Szedd magad! akciók népszerűek, itt 780-1300 forintos kilónkénti áron lehet hozzájutni a földieperhez.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×