INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

ukrajna

oroszország

turizmus

kiss róbert richard

Tüntető elégeti orosz útlevelét az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tiltakozásul a vilniusi orosz nagykövetség előtt 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és szankciókról döntött Moszkva ellen.

A magyar turizmus is komolyan megsínyli az orosz–ukrán háborút

Budapest és több magyar fürdőváros, köztük Hévíz, is megérzi majd a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták hiányát – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője.

Az Oroszországgal szembeni szankciók és a háborús események most már komolyan érintik a turisztikai szolgáltatókat, valamint a különböző országokat – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Hiszen a komoly vásárlóerővel rendelkező orosz turisták az elmúlt tíz évben mind nagyobb és nagyobb számban érkeztek az Európai Unió városaiban, de említhető Törökország és Ciprus is.

Kiss Róbert Richard hozzátette, hogy a jelek szerint az Oroszországgal foglalkozó utazási irodák az orosz–ukrán háború kirobbanása után egyelőre nem mondták le az útjaikat, bízva abban, hogy az utakat meg lehet tartani, annál is inkább, mert a koronavírus-járvány idején meglehetősen sokáig zárva volt Oroszország.

A turisztikai szakértő beszélt arról is, hogy közvetlenül a válságot megelőzően Magyarországon, ezen belül Budapesten is megnőtt az orosz turisták száma, de ez általánosságban elmondható más európai és tengerentúli turistahelyekről is. Most, hogy jöttek a szankciók, nyilvánvalóan a repülős turizmus gyakorlatilag meg fog állni, hiszen az Európai Unió nem kívánja fogadni az orosz járatokat, ami

komoly „vérveszteség” lesz mindazon országoknak, amelyek esetében az orosz turizmus jelentős

– fejtette ki. Kiss Róbert Richard elmondása alapján – a pandémiát megelőzően – a Budapestre érkező turisták esetében Oroszország a top 10 küldőországok között szerepelt, sőt, viszonylag jó helyezést foglalt el, így a magyar fürdővárosok, köztük például Hévíz turizmusát alapvetően határozták meg az orosz turisták. „Így nekünk is fájó a légtérzár, ahogyan az olasz és spanyol üdülőtelepüléseknek” – fogalmazott.

Az InfoRádió Világszám című műsorának szerkesztő-műsorvezetője kiemelte: jelen pillanatban kérdéses, hogy az Európai Unión kívüli kedvelt orosz úti célokat, mint például Törökországot hogyan érinti majd a kialakult válság, hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a háborús helyzet miatt fokozódó bizonytalanság, mind az utazókra, az utazási irodákra, valamint az utazásszervezőkre is negatív hatással van.

Nyitókép: MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Kapcsolódó hang

A magyar turizmus is komolyan megsínyli az orosz–ukrán háborút
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018