eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Kijelző a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 25. évfordulóján a BÉT budapesti székházában 2015. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

A magyar befektetőknek nem tetszenek az európai reformtörekvések

Több országban téma a tőzsdei kereskedési idő rövidítése - a Budapesti Értéktőzsde befektetői nem rajonganak az ötletért.

Európai szinten azt követően bontakozott ki vita a börzék nyitvatartásáról, hogy az Európai Pénzpiacokért Szövetség (AFME) június végén a kereskedési időszak kilencvenperces szűkítésére tett javaslatot: a befektetők 10:00–17:00 óra vagy 10:30–17:30 óra között léphetnének pozícióba – írta a Világgazdaság, amely körképet készített a terv hazai megítéléséről.

A bankokat és vagyonkezelőket tömörítő szervezet érvelése szerint a nyugat-európai börzék nemzetközi összevetésben hosszú, napi 8,5 órás nyitvatartása nem javítja a piac hatékonyságát, a tréderek mentális egészségét viszont rontja, ezért a tehetséges szakembereket nehezebb a pályán tartani.

Az Európai Értéktőzsdék Szövetsége (FESE) – amelynek tagja a BÉT is – álláspontjával vág egybe a lap által megkérdezett brókercégek véleménye is, amelyek egyhangúlag a rövidítés ellen érvelnek. Úgy vélik, hogy mivel a globális piacokra és ezáltal a magyar piaci eseményekre is ható hírek több hullámban érkeznek a nap folyamán, fontos, hogy ezeket kövessék és reagáljanak rájuk – mondta Varjú Péter, az Erste értékpapír- és derivatív kereskedési üzletágának igazgatója.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×