eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Kedden 20 fok is lesz, de több kellemetlenségre is számíthatunk és nagy változás közelít

Szerdán erős lehűlés érkezik. De addig is szeszélyes lesz az időjárás.

Európa nagy részének időjárását a nyugat felől érkező frontok határozzák meg.

A Kelet-Európa felett járó hidegfront sokfelé okozott eső, havas esőt, főként északon havazást, mögötte pedig több fokkal visszaesett a hőmérséklet.

Nyugat-Európa partvidékén azonban megjelent már a következő ciklon, amely jóval enyhébb levegőt szállít kontinensünk fölé, az Ibériai-félszigeten 20 fok felett, néhol 30 fok körül alakulnak a csúcsértékek. A vastag felhőzetéből pedig csapadék is előfordul, döntőrészt az eső esik.

A Kárpát-medence fölé délnyugati széllel továbbra is enyhe levegő áramlik, így erősödik a nappali felmelegedés. Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és - főként a késő délutáni óráktól - már eső, záporeső is előfordulhat, helyenként az ég is megdörrenhet. Az ország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott a legkisebb a csapadék esélye.

A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, erős lökések, néhol viharossá fokozódik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de a kevésbé szeles északkeleti völgyekben fagypont köré is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 18 és 22 fok között alakul.

Kiss-Szabó Zsanett meteorológus a videóban arról számol be, hogy szerdán erős lehűlést hoz egy hidegfront, csütörtökön viszont visszatér a kellemes idő.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×