eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Facebook/ Kézműves Cukrászda

Itt az év legjobb szaloncukra – új ízek jelennek meg idén

Az Év Szaloncukra-versenyre 28 gyártótól érkeztek különleges édességek.

Idén 186 szaloncukorból választottunk, ami rekord, hiszen az előző évben csak 152 féléből választhattunk. A szaloncukrokat 28 gyártó küldte be, tehát nagyon sok újdonsággal találkoztunk idén – mondta az InfoRádiónak Kovács Ádám, az Év Szaloncukra-verseny szervezője.

Sok volt az újragondolt szaloncukor, de az egyszerű ízek már nem működtek. A versenyen mindenki valamivel megfűszerezte az édességet, vagy hozzáadott valami extrát. A szervező szerint idén kiemelkedő a robbanó cukorka, hiszen ezek közül három kategóriában is volt győztes.

Az év szaloncukra egy forraltboros édesség lett a Gyulai Kézműves Cukrászdából.

Bár a versenyen klasszikus ízekkel már nem érdemes indulni, a lakosság mégis keresi a különleges szaloncukrokat. "Az élményalapú termékekre kezdenek jobban nyitni, tehát azokra a szaloncukrokra, amelyek egy kicsi pluszt tudnak nyújtani" – mondta. Például azok a szaloncukrok, amelyekben ropogós elem van vagy amelyekben egy extra fűszer van. Ezt a versenyen is preferálják. Eközben megfigyelhető, hogy a prémiumízekre a fogyasztók is egyre nyitottabbak. Már nemcsak a kézműves gyártók, hanem a nagyobb cégek is egyre jobb ízeket, minőségibb termékeket küldenek be a versenyre.

Kovács Ádám elmondta: a minőség és a mennyiség erősen kettéválik a fogyasztóknál, hiszen szociális helyzettől is függ, hogy mit vásárolnak az emberek. Tapasztalatuk alapján viszont a karácsony olyan kiemelt időszak, amikor az emberek sokkal többet engednek meg maguknak, még akkor is, ha nem feltétlenül tehetik meg. Emiatt inkább a minőség és nem a mennyiség felé kezdünk hajlani a szaloncukrok vásárlásakor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×