eur:
390.18
usd:
365.31
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Unsplash.com

Újabb drámai részletek a svájci farkas kilövéséről

A száguldó jeladó riasztotta a természetvédelmi szakembereket.

Egy vadász kilőtte az M237-es számú, Svájcból indult és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vonuló, jeladóval ellátott farkast Hidasnémeti környékén. Csütörtökön az ORFK közölte: természetkárosítás bűntett miatt a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat büntetőeljárást, ám a részletekről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A boon.hu viszont úgy értesült, hogy a jeladó jelzései alapján

az állat egy időben száz kilométer fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton,

vagyis valaki járművel szállíthatta a farkast vagy annak jeladós nyakörvét. Más forrásai a helyi hírportálnak azt mondták, a természetvédelmi szakemberek éppen a jeladó adatai alapján kezdték keresni az állatot, és végül Hidasnémeti közelében a Hernádban találták meg a farkas tetemét.

A lap információi szerint egy Nyíregyházán élő, de Borsodban is ingatlannal rendelkező vállalkozó lehetett az elkövető, akinél házkutatást tartottak, és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak.

A hvg.hu úgy értesült, hogy a farkasnak először a jeladója került elő, amelyet a Hernádban találtak meg, az Acnews.hu pedig egy név nélkül nyilatkozó környékbeli vadászt idézett, aki „úgy hallotta”, hogy egy amatőr vadász lehetett a tettes, aki azt hihette, kóbor kutyára lő, majd amikor rájött, hogy mit tett, levehette a kilőtt farkasról a jeladóját. Később úgy bukott le, hogy

tettével eldicsekedett a társai előtt.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×