eur:
389.75
usd:
365.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Firefighter team holding fire extinguishing
Nyitókép: Getty Images/ Virojt Changyencham

Miután eloltották a tüzet a házánál, elvágta a tűzoltók tömlőjét a részeg férfi

A 21 éves patvarci férfi a rongálásával 300 ezer forint kárt okozott a katasztrófavédelemnek.

Tavaly júliusban egy éjszaka tűz ütött ki egy férfi házának udvarán. A tüzet a helyszínre érkező tűzoltók igyekeztek megfékezni, ám az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket – írja az ügyészség.hu.

Miután eloltották a tüzet, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, és a férfi kihasználva az alkalmat,

a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

A tűzoltók a tömlőt minden használat után áttörlik, így rögtön észrevették a rongálást, aminek következtében a tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300 ezer forint kárt szenvedett.

Az ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben. A fogházbüntetés mellett azt is indítványozták, hogy a férfi térítse meg a 300 ezer forint kárt, és fizesse meg a közel 30 ezer forint bűnügyi költséget is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

A GoPro betiltatna egy kínai kamerát az USA-ban

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (USITC) bejelentette, hogy vizsgálatot kezdeményez a GoPro Inc. által felvetett aggályok nyomán. A vádak szerint egy kínai cég, az Arashi Vision, amely az Insta360 márkanevű kamerák gyártója, megsértette a GoPro kamera- és kamerarendszerre vonatkozó szabadalmait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×