eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

190 hamis versenyengedélyt állított ki egy fővárosi férfi

Visszaélt egy orvos nevével, volt, éveken át tevékenykedett - közel 500 rendbeli bűncselekmény szerepel az aktákban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának rendőrei 2020. november 27-én állították elő az akkor 52 éves budapesti lakhelyű K. Zoltánt, mert a gyanú szerint egy orvos nevével visszaélve négy év alatt 160 sportorvosi igazolást állított ki tényleges vizsgálatok nélkül, illetve azokba több hamis bejegyzést is rögzített. A nyomozás adatai szerint az orvosi végzettséggel nem rendelkező gyanúsított 145 személyt csapott be többször is, alkalmanként 3000 és 6000 forint közötti összegeket kérve a hamis igazolásokért.

Az összesen 495 rendbeli bűncselekmény – köztük kuruzslás bűntett, közokirat-hamisítás bűntett és csalás vétség - miatt kihallgatott K. Zoltán az eljárás során beismerő vallomást tett. Az újbudai nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére - olvasható a rendőrségi portálon megjelent összefoglalóban.​

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×