eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Veszélyes tárgyak az úton - felelhet a két tinédzser

A fiatalabb gyanúsított vonatablakokat is betört.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy 19 és egy 15 éves balassagyarmati fiatal ellen folytatott büntetőeljárást.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi és fiatalkorú társa összesen három alkalommal- Ipolyszög belterületén, a 22-es számú főúton különböző akadályokat létesített. A gyanúsítottak az úttestre, annak teljes szélességében fém-, fa- és betondarabokat, fémoszlopot, szemeteskukát, tolószéket és különböző más akadályokat helyeztek el. Az egyik alkalommal a település egyik parkjában két növendék díszfa nagyobb ágait is letörték, valamint a virágoskertből három nagyobb méretű követ is elvittek, és azokat is az úttestre helyezték. Személyi sérülés nem történt, de a közúti közlekedés biztonsága közvetlen veszélybe került.

A megalapozott gyanú szerint továbbá a 15 éves fiú május elsején a késő esti órákban a település belterületén, a vasúti átjárónál porcelánszigetelő és ágyazatkövet gyűjtött, majd azzal a mentrend szerint közlekedő személyvonatot többször megdobta. A gyanúsított két ablaküveget is betört ily módon, azonban a vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg.

Az eljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók befejezték és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték - közölte a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×