eur:
393.77
usd:
369.14
bux:
65747.29
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

"Meg fogok ölni három embert" - részletek derültek ki a gyöngyösi városházi eseményekről

Egy nehéz helyzetbe került, 46 éves, gyermekét egyedül nevelő férfi őrjöngött késsel, pisztollyal, sokkolóval a Városházán, egy régi ismerős volt a megoldás kulcsa.

Eredetileg ügyintézési céllal tért be a Városházára Gyöngyösön egy illető a napokban, de pisztoly és kés is volt nála - erről írtunk már a napokban, az esetről azonban most több is kiderült.

A Blikk cikke szerint akciófilmbe illő jelenetek zajlottak le szerda délután, amikor a felfegyverkezett férfi megjelent a polgármesteri titkárság folyosóján, és csak a hivatal három munkatársának higgadtságán, bátorságán múlott, hogy nem történt tragédia a 46 éves V. Tamás őrjöngéséből.

Egyikük a lapnak elmondta, tisztán hallotta, amint a férfi azt üvölti, "meg fogok ölni három embert", ekkor észlelte azt is, hogy egy rendész rohan az épületben lefelé, hogy értesítse a rendőröket, az épületet pedig lezárták.

Egy biztonsági őrt már mészárlással és öngyilkossággal is fenyegetett a férfi, az őr előzőleg kiterelte az épületből a dolgozókat, akiket csak tudott, higgadtan viselkedett a beszámolók szerint. (Később kiderült, hogy gáz-riasztó pisztolyról volt szó.

A titkárság egyik munkatársnője akkor lépett elő kulcsszereplővé, amikor kiderült, ő ismeri a férfit, aki 16 évvel korábban a hivatalban dolgozott. Ő próbálta szóval tartani a fegyverest, és nyugtatgatta.

Közben lopózott a férfi mögé a városgazda, és kitépte a kést a férfi övéből.

A rendőrök percek alatt ott voltak, a férfit földre vitték és bilincsbe verték.

V. Tamásról kiderült, egyedül nevelte kisfiát, rossz anyagi körülmények között, szociális bérlakásban.

V. Tamásnál egy elektromos sokkoló is volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×