eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
A megújított húszezer forintos bankjegy részlete.  Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Házaspár irányította a hatmilliárdot elsikkasztó bűnszövetkezetet

Hét új, összesen már 26 gyanúsítottja van az ügynek. Egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet helyezett ki kontroll nélkül hiteleket, nem fizették vissza, a pénz a házaspár cégeinél kötött ki.

Újabb hét embert hallgattak ki a gyanúsítottként a több mint hatmilliárd forintos hűtlen kezelés ügyében – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyészség korábban azt közölte az ügyről, hogy egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet közvetett többségi tulajdonosa és felesége töltött be vezető szerepet.

A bűnszervezet a hiteleket kihelyezte abban az esetben is, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság hitelhez nem juthatott volna.

A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek.

A hitelt felvevő gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott.

A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot.

A legfrissebb információk szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben újabb, nagyobb szabású akció végrehajtása során további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozó ügyészek szerdán több helyszínen tartottak akciót, és olyan személyeket állítottak elő, akiket többek között sikkasztással gyanúsítottak meg. Az ügyben jelenleg huszonhat gyanúsított van.

Az ügyészség két férfi és egy nő bűnügyi felügyelet alá helyezése iránt tett indítványt. Az indítványról nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A már letartóztatásban lévő három gyanúsítottat a bíróság a közelmúltban az ügyészség hosszabbításra irányuló indítványa ellenére bűnügyi felügyeletbe helyezte, a végzés ellen a nyomozó ügyészek fellebbezéssel éltek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×