eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tasnádi István József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró, forgatókönyvíró, rendező a Kult50 2019 - a kultúra ötven arca című kiadvány bemutatóján a budapesti Rózsavölgyi Szalonban 2019. április 16-án. A Fidelio harmadik alkalommal hirdette meg Kult50 programját. A szakmai szervezetek és a közönség véleménye alapján ötven alkotót, művészt, kulturális szereplőt választanak ki, akik a saját területükön nagyot alkottak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ellopták az Aranyélet és a Terápia forgatókönyvírójának laptopját, az összes munkája rajta volt

Tasnádi István a Facebook-oldalán tette közzé, hogy szombaton betörtek hozzájuk, és elvitték a laptopját is a külső merevlemezével együt. A szerző azt írja, hogy a darabtervei másnak nem sokat érnek, neki viszont igen, ezért visszavásárolná a gépet.

Tasnádi István József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró, forgatókönyvíró, rendező az HBO Terápia című sorozatának vezető írója volt, de olyan színházi bemutatók is fűződnek a nevéhez, mint – rengeteg más mellett – a Made in Hungária és a Feketeország. Műveiből a Wikipédia szerint német, lengyel, cseh, szlovák, román és bolgár nyelvű előadások is születtek. Két kötete jelent meg francia nyelven. Darabjai ezen kívül még angol, olasz, lengyel és bolgár nyelvű antológiákban jelentek meg.

36 színművének és színpadi adaptációjának eddig 88 bemutatója volt magyar színpadokon. Darabjait külföldön is megismerhette a közönség egyebek között az Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Litvániában, Luxemburgban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Svájcban, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×