eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ennyi volt, döntött a bíróság Galambos Lajos börtönéletéről

Romlik az egészségügyi állapota, ezért otthonápolási kérelmet nyújtott be.

Galambos Lajos, a víz-, gáz- és áramlopás miatt 3 év 6 hónap büntetésre ítélt trombitaművész – a betegségeire hivatkozva – már a bevonulást is igyekezett elhalasztani egészségügyi állapota miatt, ám a bíróság nem volt partner ebben, ezér már több mint négy hónapja börtönben van. Nemrég otthonápolási kérelmet nyújtott be, ám ezt most másodfokon is elutasították – írta a Blikk.

A lapnak aztán Lagzi Lajcsi ügyvédje, Csontos Zsolt megerősítette az értesülést.

"A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását."

A jogi képviselő furcsállja, hogy még csak szakértői vizsgálatot sem rendeltek el, holott állítása szerint védence továbbra is szinte csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók.

"Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg."

Csontos Zsolt szerint a mostani döntés jogerős, ezért nem fellebbezhetnek, ám ha a később drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×