eur:
387.79
usd:
358.21
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
A Debreceni Állat- és Növénykert újszülött Bennett-kenguruja (Macropus rufogriseus) anyja erszényében a sajtóbemutató napján, 2019. április 17-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Meglépett egy félénk szekszárdi kenguru

Nem is először. A vér nem válik vízzé.

Hetek óta nem találja szekszárdi gazdája eltűnt kenguruját. Azóta is azt kérik, senki ne próbálja befogni, mert az állat annyira megijed, hogy bevadul.

A minap aztán a kenguru kisfia is elszabadult a Tolna megyei hírportál szerint, a gazdi közösségi oldalán is "körözik".

A kengurupáros gyakorlott szökevénynek számít, már nem először oldanak kereket.

Heimann Csaba decsi-szőlőhegyi birtokán számos egyéb állatot is tart. Tehenet, borjúk, malacok, kecskék, birkák, kutyák, macskák, sőt még egy emu is gazdagítja másfél hektáros tanyáját, ahol családjával nem mellesleg őstermelői baromfifarmot is működtetnek.

Kis túlzással bárki tarthat otthon Bennett-kengurut: se nem veszélyes, se különleges tartást nem igényel. Bár Ausztráliában őshonos, még a hideget és a havat is bírja, nem kell neki fűtött hely. Szénát, lucernát és az itthon is könnyen megvásárolható kengurutápot eszik. Még tenyészet is van, ára körülbelül 100 ezer forint – ezt már a Borssal közölte a fővárosi állatkert.

Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Komoly emelkedéssel zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek - a chipgyártó árfolyama végül több mint 16 százalékos pluszban fejezte be a napot. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában viszont az előjelek alapján mérsékelt emelkedéssel indulhat majd a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×