INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

vajna tímea

andy vajna

temetés

Andrew G. Vajna filmproducer, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos érkezik Palácsik Tímea társaságában a 187. Anna-bálra a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében 2012. július 28-án.

Így búcsúzott Andy Vajnától felesége

Infostart

Vajna Tímea felesége egy videót tett közzé Instagram-oldalán, melyben elhunyt férje temetésén mondott beszéde látható.

“Andy adott jeleket, hogy még minimum 40 napig itt lesz velünk a Földön és segít nekem megválaszolni a sok kérdést” - mondta Vajna Tímea a búcsúztatásról közzétett videón, amely itt tekinthető meg.

Felidézte azt is, mit mondott neki a producer az esküvőjükön.

“Igaz, hogy 38 évet kellett várnod rám, de visszahoztam a fiatalságodat. És mindig azt mondtad, hogy annyira hülye vagyok, hogy mindig én tudlak igazán megnevettetni, és te is megnevettettél mindig. Imádtál viccelődni,

de most egy elég rossz viccet húztál”.

Végül Freddie Mercury szavaival búcsúzott el férjétől: hogyha holnap minden véget érne, én ugyanígy kezdeném elölről.

Andy Vajna január 20-án hunyt el,temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott. Vajnának az Egyesült Államokban is szerveznek egy gyászszertartást.

Andy Vajna 2013 nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Nyitókép: MTI/Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018