eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szavazategyenlőség miatt ismételnek meg most egy sor időközi választást

Kilenc településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap.

Kilenc településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Vattán, Kisszekeresen, Rábaszentmihályban, Bajánsenyén, Mesterházán és Rátóton polgármestert, Bozsokon polgármestert és képviselőket, Pakodon egyéni listás képviselőket, Kerepesen pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Vattán Birinyi László és Molnár Sándorné független jelölt verseng a polgármesteri címért. Az időközi voksolást azért írták ki, mert a júniusi önkormányzati választáson az élen szavazategyenlőség alakult ki kettejük között, 239-239 szavazatot kaptak. A júniusban független indulóként 16 voksot összegyűjtő Zentay László nem indul újra. A választói névjegyzékben több mint 700-an szerepelnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kisszekeresen négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: a júniusi választáson a két legtöbb, 70-70 szavazatot kapott jelölt, Demeter Csabáné és Nagy Barna Géza, a korábbi voksoláson szintén elindult Nagy Róbert, valamint a jelenlegi polgármester, Gyöngyösi Attila Károly. A választói névjegyzékben több mint 400-an vannak.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Rábaszentmihályban azért tartanak időközi polgármester-választást, mert június 9-én a két legtöbb szavazatot kapott jelölt, a független Németh Balázs és Horváth Gábor egyaránt 104-104 voksot szerzett. A mai választáson két független jelölt indul, Németh Balázs és Takács Katalin, a választói névjegyzékben több mint 400-an szerepelnek.

Vas vármegyében Bozsokon, Bajánsenyén, Mesterházán és Rátóton is időközi választás lesz ma.

Bozsokon jelöltek hiányában elmaradt az önkormányzati választás júniusban. Most polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, Frank-Sziklai Márta és Szelinger Ferenc, a négy képviselői helyért nyolc független jelölt verseng; a választói névjegyzékben több mint 300-an szerepelnek.

Bajánsenyén, Mesterházán és Rátóton azért tartanak időközi polgármester-választást, mert júniusban szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Bajánsenyén Bencsec István, Császiné Kiss Beáta és Pappné Babaics Éva méretteti meg magát a posztért. Júniusban mindhárman indultak a választáson, akkor a hat jelölt közül az utóbbi kettő 110-110 voksot kapott. A három független jelöltre több mint 400-an szavazhatnak.

Mesterházán két független jelölt, Dohi Zsolt és Schmidt László Attila mérkőzik meg egymással a polgármesteri címért, ők ketten indultak júniusban is a választáson. A névjegyzékben mintegy másfélszázan szerepelnek.

Rátóton három független jelölt, Domiterné Molnár Annamária, Fülöp Tamás és Siklér Ferenc Tibor közül választanak polgármestert, ők hárman indultak az általános választáson is. A voksoláson kétszáz helybéli járulhat az urnákhoz.

A Zala vármegyei Pakodon azért lesz időközi választás, mert júniusban nem volt elég jelölt a négyfős képviselő-testület megalakításához. A több mint 700 választópolgár akkor mindössze három jelöltre szavazhatott volna, most azonban már 15 jelölt közül választhatják meg a négy képviselőt.

A Pest vármegyei Kerepesen az 5. számú egyéni választókerületben tartanak időközi képviselő-választást, mert júniusban szavazategyenlőség alakult ki Garami Erzsébet (Összefogás Kerepesért Egyesület) és Lipkovich István (Szeretni, Adni, Támogatni Egyesület) között. A mai voksoláson rajtuk kívül Németh János (független) és Springer Friedrich (MARÉG-Magyarországi Régiókért Egyesület) indul; a választói névjegyzékben több mint ezren vannak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Baranya vármegyei Pellérd roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a voksolás a szükséges számú jelöltek hiányában elmarad.

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×