eur:
398.22
usd:
364.52
bux:
71425.8
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Újra támad a félelmetes nevű afrikai betegség Magyarországon

Két ember került kórházba Magyarországon nyugat-nílusi láz miatt.

A betegséget szúnyogcsípés terjeszti, most egy budapesti és egy Hajdú-Bihar vármegyei lakost kellett kórházba szállítani a fertőzés miatt.

Sztikler János, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ biológusa az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta: A vírus az esetek 80 százalékában tünetmentes, 20 százalékban enyhe influenzás tünetekkel járhat,

súlyos esetek csak ritkán fordulnak elő.

A vírus emberről emberre nem terjed. A fertőzés jellemző tünetei közé tartozik a tudatzavar, láz, fejfájás és aluszékonyság.

A nyugat-nílusi láz nem új jelenség Magyarországon, tavaly is hasonló hír jelent meg, akkor a sonline.hu írta arról, hogy két újabb nyugat-nílusi láz megbetegedést azonosítottak a vármegyében. Az egyik fertőzött személy már felépült a vírus okozta betegségből.A betegség ellen nincs jelenleg elérhető védőoltás.

Címlapról ajánljuk

Úszókapitány a Szajnáról: "ilyen körülmények még sehol sem voltak"

A magyar nyílt vízi úszók nem mentek bele a Szajnába a szerdai edzésen, medencében készülnek az olimpiai versenyekre. Hogy a nők 10 km-es úszását megtartják-e, csak csütörtök hajnalban derül ki. A magyarok szövetségi kapitánya szerint a sodrás óriási kihívást jelent, ezért fontos lesz a taktika és a megfelelő útvonal választása.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×