eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Választási értesítőket kézbesít egy postás a főváros I. kerületében 2022. február 1-jén. A Magyar Posta megkezdte az országgyűlési választásról és népszavazásról szóló értesítők kézbesítését a Magyarországon élő 7,8 millió választópolgárnak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Bújkál a szomszédok elől a halottak pénzét lenyúló postás

Örökre eltiltották a szakmájától a járadékokat elsikkasztó nőt.

Soha többé nem lehet postás az az asszony, aki még 2022 nyarán eltulajdonította két elhunyt helyi lakos járadékát - írja a Blikk. A kézbesítő jól tudta, hogy a címzettek már nem élnek, de sem a családoknak, sem a főnökeinek, sem a nyugdíjfolyósítónak nem jelezte, hogy egy adminisztratív tévedés miatt még hat hónapon keresztül postai úton küldték meg a járadékaikat, amit így zsebre tett. Az ügyészség a napokban fejezte be az ellene sikkasztás miatt indult eljárást, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva a bíróságnak.

A hajdúszovátiak többsége persze szinte semmit sem tud arról, hogy miért váltották le a falu Debrecenhez közelebb eső részének postását, legalábbis ez derült ki a portálnak nyilatkozók válaszaiból. Egyikük, Görcsi Gyula, a településen élő harmonikás azt mondta: „Azóta bezárkózott, alig látom, pedig a közelükben lakom. Csak annyit tudok, pénzt tett el a postán, a másét, de amikor lebukott, visszafizette. Rendes nő volt, megszédülhetett. Elég büntetés neki a szégyen, örülök, hogy nem kell börtönbe vonulnia.”

Egy másik helybéli nő így fogalmazott az eset kapcsán: „A hivatalok hibáját használta ki, nem is értem, hogyan gondolta, hogy ezt megúszhatja. Bár én a falu másik végében lakom, úgy tudom, két, 2022 májusában elhunyt helybéli nyugdíját tett zsebre a kézbesítő. A nyugdíjfolyósítónak nem jelezték, vagy csak késve jelezték a két ember halálát, így továbbra is jöttek a havi utalások. Ezeket korábban Erzsike vitte ki a címzettekhez. Felvette a pénzt, aláhamisította az aláírásokat. Decemberre észlelték a hibát, be akarták hajtani az örökösökön a jogosulatlanul felvett pénzt, s ekkor derült ki, hogy az csak a postáig jutott el.”

Végül egy harmadik hajdúszováti lakos szerint azzal, hogy a „megbotlott” postás azonnal beismert mindent és vissza is fizette a pénzt, ők megbocsátottak neki.

„Tudom hogy postásnak lenni bizalmi állás, de ő már nem postás, nem is lehet az, ezért nem is haragszunk rá. Tévedett, megbánta, megbüntetik, ennyi. Talán egyszer majd ő is megbékél ezzel. Elég sűrűn váltogatják itt egymást a kézbesítők, nincsenek megfizetve, ami persze, nem lehet indok a sikkasztásra. Sajnálom, jó postás volt” − közölte a lappal az együttérző falubéli.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×