eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Villamospótló autóbusz halad a 4-es és 6-os villamos felújítás alatt álló megállójánál a Corvin-negyednél 2019. június 17-én. A június 15-én kezdődött pályafelújítás miatt a Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni.
Nyitókép: Villamospótló autóbusz halad a 4-es és 6-os villamos felújítás alatt álló megállójánál a Corvin-negyednél 2019. június 17-én. Június 15-én kezdődött a pályafelújítás. MTI/Balogh Zoltán

A BKV nem kér az ázsiai buszsofőrökből

A főpolgármester-helyettes szerint nem jó irány a külföldi munkaerő alkalmazása, ezért a fővárosi tulajdonú cégeknél nem engedélyezik ezt.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes reagált arra a Népszava által közölt értesülésre, amely szerint novembertől indonéz és Fülöp-szigeteki buszsofőrök is munkába állhatnak az ArrivaBus Kft. által üzemeltetett járatokon Budapesten. A lap közölte: a külföldi járművezetőket nem a magyar busztársaság alkalmazná, hanem az a munkaerő-kölcsönző cég, amely csoportosan toboroz és vesz fel buszsofőröket magyarországi foglalkoztatásra. Állítólag az érintettek lakhatásáról és étkeztetéséről is a közvetítő cég gondoskodna.

A főpolgármester-helyettes a hír megjelenését követően azt nyilatkozta a Népszavának, hogy nem tartja jó iránynak a külföldi munkaerő alkalmazását, ezért a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő cégeknél ezt nem engedélyezik. Kiss Ambrus hozzátette: a BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása.

Arról is beszámolt a lapnak, hogy külsős szolgáltató esetén is szigorúan számon kérik majd az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását. Kiemelte: nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

Arra a kérdésre, hogy külföldi buszsofőrök nélkül nem lesz-e munkaerőhiány a BKV-nál, Kiss Ambrus azt válaszolta: a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így

utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.

A főpolgármester-helyettes álságosnak tartja annak hangoztatását, hogy kölcsönzött munkaerő alkalmazása esetén nem gyengülnek a munkavállalói jogok, és a lépésnek nincs bérleszorító hatása, hiszen alternatív foglalkoztatási keretek és bérezési rendszer jön létre.

ArrivaBus: mindennapossá vált a sofőrhiány

A fővárosi autóbuszok csaknem egyharmadát, mintegy 450 járművet üzemeltet az ArrivaBus Kft., amely a BKK egyik legnagyobb szerződéses szolgáltatója. A cég közölte: a budapesti közösségi közlekedésben mindennapossá vált a sofőrhiány, ezért októberben 20 Fülöp-szigeteki járművezető kezdi meg a képzési programot, akik legkorábban jövő januárban állhatnak munkába. A külföldi munkavállalók ugyanakkora bérezésben részesülnek majd, mint magyar munkatársaik.

„A célunk az, hogy továbbra is biztosítsuk a budapesti buszközlekedés zavartalan ellátásában vállalt feladatunkat” – tájékoztatta a lapot az ArrivaBus Kft.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×