eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vona Gábor, a Jobbik elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután szavazott a gyöngyösi Pátzay János Katolikus Zeneiskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
Nyitókép: Komka Péter

"2RK" - Pártot alapít Vona Gábor

Csütörtök délelőttre ígért a közösségi médiában bejelentést a Jobbik korábbi elnöke, frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje. Pártot alapít, a név: 2RK. Sem az ellenzéki pártokkal, sem a kormányerőkkel nem kíván politikai szövetségre lépni, és ígérete szerint nem is fog.

Csütörtök délelőtt 10 órára ígért bejelentést a Facebookon Vona Gábor, korábbi Jobbik elnök-frakcióvezető, miniszterelnök-jelölt, a 2018-as parlamenti választások "ezüstérmese".

A Második Reformkor alapítvány vezetőjeként tartotta meg tájékoztatóját, amelyen arról számolt be, "országos csapatot" kezdett szervezni, amelyhez még külföldről is csatlakoztak magyarok, pénz, státusz ígérete nélkül, a "reformkoriság" ajánlatával "a törzsi civakodás" helyett.

"Azt kezdtük észrevenni, hogy konkrét ügyeink vannak, törvényjavaslatokat gyártunk. (...) Van egy saját víziónk, ügyeink, javaslataink, és azt vettük észre, hogy van, született egy saját politikai identitásunk, hogy tudunk újat, mást mondani" - folytatta az egykori pártelnök.

Bejelentette, kilép a civil közélet keretei közül, és belép a pártpolitikai mezőnybe, "nincs értelme kitérni a feladat elől".

Úgy érzi, hiába van már most is sok párt, őket nem képviseli egyik sem.

"Járjon bármivel is, úgy döntöttünk, párttá alakulunk" - mondta.

A név: Második Reformkor, röviden 2RK.

"Csakis az ügyeinkért kívánunk dolgozni, közben hidakat építeni.

Egyik oldalhoz sem akarunk odacsapódni, sem a kormánypártokkal, sem az ellenzéki pártokkal nem készülünk és nem is fogunk politikai szövetségre lépni"

- ígérte Vona Gábor.

Jelezte, tudja, sok kérdést generál a bejelentése, ezekre mind választ fog adni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×