eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fővárosi és a megyei kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadásán a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án. Az okiratok átvétele után a kormánymegbízottak letették hivatali esküjüket.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Visszamenőleges hatállyal neveztek ki helyettes államtitkárt

Horváth Viktor az energiaügyi minisztériumban kapott új megbízatást. Vaskuti István a Nemzet Sportolója lett.

Orbán Viktor az energiaügyi miniszter, Lantos Csaba javaslatára a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki Horváth Viktort. A kormányfő döntése visszamenőleg, február 15-étől hatályos - derült ki a Magyar Közlönyből. A névazonosság alapján a 24.hu azt írta, a tárca hidrogéngazdaságért felelős főosztályvezetője lépett előre.

Most vált hivatalossá az is, hogy Vaskuti István is a Nemzet Sportolója lett. Orbán Viktor megismerve és tudomásul véve a Nemzet Sportolóinak javaslatát az olimpiai bajnok kenus részére a Nemzet Sportolója címet és az azzal járó életjáradékot adományozta.

A Nemzet Sportolói múlt szerdán közölték, hogy a 67 éves volt kenust javasolják új tagnak a 12 fős társaságban, amelyben a birkózó Varga János decemberi halálával üresedett meg egy hely.

Kajak-kenu versenyző még nem volt a Nemzet Sportolója.

A testület tagja az lehet, aki a 60. életévét betöltötte, sportolóként kimagasló eredményt ért el, és versenyzői pályafutása után is fontos szerepet játszott a hazai sportéletben.

A Nemzet Sportolója jelenleg:

Vaskuti István, Balczó András, Jónyer István, Hammerl László, Weltner Györgyné Ivánkay Mária, Kamuti Jenő, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Faragó Tamás.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×