eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Facebook/Pál Szűcs

Huszonhárom éve áll üresen egy kastély, most 48 millió forintért lehet megvenni

A 670 négyzetméteres, 14 szobás, két szintes mátyásdombi kastélyt az a Lonkai Ármin építette 1902-ben, aki a Festeticsek feketepusztai birtokát tette virágzó gazdasággá.

Az egykor szebb napokat látott Lonkai-kastélyt a Fejér megyei Mátyásdombon eladásra kínálják – írja a feol.hu.

A 24.hu azt írja, kastélyban az államosítást követően mozi és művelődési ház is működött. Később bőrüzemként szolgált, és a belső helyiségekhez is hozzányúltak, hogy üzemként tudjon működni. A kastély kerítésén talán még most is látható az a tábla, miszerint a Fővárosi Kézműipari Vállalat tulajdona az épület, ami 1980-as években vásárolta azt meg az enyingi tanácstól.

A tulajdonjog a lap információi szerint már nem él, mindenesetre

2000-ig varroda üzemelt a kastélyban, azóta üresen várja új tulajdonosát.

Néhány évvel korábban 22 millióra vitték le az épület kikiáltási árát, de még akkor sem talált gazdára. Most 48.8 millióért kínálják eladásra, hátha lesz olyan befektető, aki fantáziát lát a szép épületben, és megmenti azt.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×