eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Little girl goes to the elementary school. Child with a backpack is going to study. Back to school concept.
Nyitókép: puhimec/Getty Images

Levegő Munkacsoport: legalább az iskola utcája legyen csak a gyerekeké

A Tiszta Városok Kampány kezdeményezésére október 20-án Európa-szerte arra hívták fel civilek a figyelmet, hogy legalább az iskolák környékén meg kell teremteni a biztonságos közlekedés feltételeit. Ez leginkább az utcák ideiglenes lezárásával vagy a sebesség drasztikus csökkentésével oldható meg – mondta el az InfoRádiónak a Levegő Munkacsoport projektvezetője.

A mára Európa-szerte elterjed „Utcák a gyerekekért” program lényege, hogy a tanórák kezdete előtti időszakban lezárják az iskolák előtti utcákat, így biztosítva – a gyalogosan, kerékpárral és rollerrel közlekedő – gyerekek és szüleik biztonságát, valamint az egészségesebb levegőt is a környéken – mondta Szegő Judit környezetkutató.

Az iskolák körül mérések alapján bizonyítottan magasabb a légszennyezettség, főként a nitrogén-oxid, ami kifejezetten az autóforgalomnak köszönhető. Erre találták ki azt, hogy

nagyjából reggel fél 8 és 8 óra között az érintett útszakaszokat lezárják.

Idén ősztől a Levegő Munkacsoport is szeretett volna minél több hazai iskolát bevonni a programba, felhívásukkal legalább 100-150 iskolát el is értek. A kezdetben csatlakozni kívánó – jellemzően budapesti – önkormányzatok jelentős része azonban végül visszakozott, tartva az autós közlekedők nyomásától – tette hozzá Szegő Judit. Így végül csupán néhány vidéki iskolát sikerült Magyarországon rábírni a változtatásra, ugyanakkor akadnak olyan iskolák, például Sződligeten, amelyek ezt már maguktól is megvalósították.

A szakértő kiemelte: gyermekeinkért, jövőjükért és egészségükért, a biztonságos közlekedésükért, illetve hogy egyáltalán önbizalmat szerezzenek az önálló városi közlekedésben, mindez elengedhetetlen.

A Levegő Munkacsoport projektvezetője elismerte, nem minden iskola esetében megoldható az utcák lezárása, az viszont, hogy 20 kilométer/órás sebességben maximalizálják ezeknek a szakaszokon a közlekedést, akár egész napra, a minimum lenne ahhoz, hogy a gyerekek biztonságban közlekedhessenek az iskola körül. „Kicsit nyugatabbra tőlünk szoktak olyan kezdeményezések lenni, hogy a gyerekeket rendőrök kísérik be az iskolába” – jegyezte meg, mint a biztonságos közlekedés egy másik lehetőségét.

Szegő Judit arra is felhívta a figyelmet, hogy semmiképp sem jó, sőt, csak egyre nagyobb a káoszhoz vezet, ha a szülők autóval viszik a gyerekeiket az iskolába. Megállnak, kirakják a vészvillogót, eközben pedig csak torlódik a kocsisor, a kielőzések miatt pedig még nagyobb veszélybe kerülnek a gyerekek – magyarázta. Ennél még az is jobb, ha ezeket a szülőket arra buzdítjuk, hogy ne az iskola ajtajáig hozzá a gyerekeiket, hanem legalább a utcasarkon tegyék ki, ahonnan már be tudnak a járdán biztonságosan sétálni – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×